Kahvinkeitin - Tuo aamun pelastus

Hyvä Kahvila Turussa? | 26 helmikuun, 2010

Turun kahvilat ovat toinen toistaan surullisempia tapauksia. Brahessa saat surkeaa automaatti-espressoa erittäin huonon musiikin tahdittamana, Hansan Achanissa voit nauttia samaa litkua ihan ostoskeskuksen sydämessä. Kauheaa.

Cafe Art oli pitkään Turun ainoa kahvila, jossa tarjoiltiin oikeita kahveja. Tähän asiaan on onneksi tullut muutos. Kaupungissa on toinenkin kahvila, missä espresso valmistetaan kuten pitääkin.

Never again – Cafe Brahe

Kristiinankadulla majaansa pitävä kohtuullisen tuore kahvila, Latte Cafe, on täysin erilainen kokemus vaikkapa Brahen verrattuna. Ensimmäinen erottava tekijä on musiikki. Brahessa soi milloin Pitbull millin Jay-z. Huonompaa musiikkia olen kuullut viimeksi jossain ala-asteen diskosa, ja on uskomatonta, että pääasiassa aikuisille suunnattu paikka soittaa moista kuraa.

Cafe Latessa soi, noh, hyvä musiikki. Artistit ovat minulle pääsääntöisesti tuntemattomia, mutta yleensä ne toimivat. Ennen kaikkea ne ovat persoonallisia ja luovat paikalle oman ilmeen, toisin kuin Brahen harrastama tusina MTV-pop.

Ja espresso on hyvää. Kahvit ovat erittäin kohtuuhintaisia ja ainoana miinuksena sanottakoon, että niiden valmistuminen on hieman hidasta. Tämän annan tosin paikalle anteeksi, sillä espresson crema on täyteläinen ja maku voimakas. Maku saattaa jollekin olla jopa liian voimakas, mutta itse pidän kahvista, joka on ”black as Hell, strong as death, and sweet as love”.

Lattea en ole vielä ehtinyt kokeilla, mutta kuulemani mukaan toimivat. Paikan erikoisuuksiin kuuluu suuri määrä kahveja ympäri maailmaa, joita voi onneksi isolta osalta viedä myös kotiin.

Suosittelen lämpimästi.

http://www.lattecafe.biz/


Jätä kommentti »

Jätä kommentti